Hvor lang skal min video være?

Af Kevin Christensen
Sidst opdateret: 4. januar 2024

Har du nogensinde tjekket længden af en video på Facebook før du besluttede, om den var værd at se? Ja? Du er ikke alene, jeg gør det også – og det samme gør mange andre. Og selvom vi beslutter os for at se en video, er det langt fra sikkert at vi ser den til ende.

Video er uden tvivl et meget stærkt virkemiddel. For firmaer der vil agere i en moderne digital virkelighed, er video uundværlig og forståelse af, hvordan man producerer video der engagerer seeren, er vigtigere end nogensinde før.

Der er uendelige mængder indhold og hård konkurrence om seerne og deres tid. Hvis du producerer indhold der ikke fænger/underholder/interesserer seerne, spilder du deres tid, og de er væk hurtigere end du tror.

Hvor lang skal din video så være?

Det kommer helt an på, hvad du har på hjerte, din målgruppe og hvilken platform du publicerer den på. Nogle typer video er af natur en vis længde, fx musikvideoer, og det er helt fint. Især hvis du publicerer den på YouTube, der generelt er bedst til at fastholde seerne i længere tid.

Andre typer video: profilfilm, instruktionsvideoer, produktvideoer, eventvideoer, reklamer mv, vil det næsten altid være en god idé, at lave forskellige versioner til de forskellige platforme.

Ideel længde for din næste video, ifølge Hubspot:

Dine konkurrenter ved dette og 60% af alle videoer publiceret i 2023 var under 2 min lange.

Kend din målgruppe

Længden er dog ikke alt. Din målgruppe og dit budskab og indhold er det vigtigste parameter. Har du ikke så meget at fortælle? Så gør det kort. Har du en lang historie så fortæl den endelig, især til seere der kender dig eller dit brand i forvejen.

Vil du gerne i kontakt med nye kunder/brugere, så er det næsten altid en fordel at gøre det kort!

Meget ofte vil det være en fordel af lave forskellige versioner til forskellige videoplatforme, og evt. teasere der kan lede interesserede seere videre til en længere video.

Læs mere om dronevideo eller videoproduktion.

Af Kevin Christensen
Ejer og tovholder hos Yardbird, hvor vi laver video, foto og digital kommunikation.

Skal vi holde dig opdateret?

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev om online markedsføring, video og SoMe. 
Nyhedsbrev -> FluentCRM
Ingen spam. Afmeld med et enkelt klik
Persondatapolitik

Relaterede indlæg

Læs også

Du kunne måske også være interesseret i:

Vil du vide mere?

Du er mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Kontakt os nu
crosschevron-down